ROASTBEEF

ROASTBEEF

4 – 6 porcí

DOBA PŘÍPRAVY: 120 min

INGREDIENCE:

– 1 kg vysokého roštěnce
– 2 lžíce portského vína
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 snítky čerstvého tymiánu
– 1 lžíce hrubozrnné hořčice
– mořská sůl
– čerstvě mletý pepř   

POSTUP:

Den před podáváním očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do zamražovacího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.
Cca 3 hod před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 90°C. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso.Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min. Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 1,5 hod. Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.