4 porce
DOBA PŘÍPRAVY: 30 min.

INGREDIENCE:
– 4 rump steaky (z květové špičky)
– 1/2 svazku čerstvé máty
– 1/2 svazku čerstvého koriandru
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce chilli omáčky
– 3 šalotky
– 1 lžíce tmavého třtinového cukru
– 2 lžíce olivového oleje
– libanonský chléb
– listy hlávkového salátu
– chilli paprička
– hummus
– olivový olej

Na dip:
– cizrna
– česnek
– kmín
– koriandr

POSTUP:

Pouze rukou lehce naklepejte 4 rump steaky.

V míse smíchejte ½ svazku čerstvé máty, nasekané, ½ svazku čerstvého koriandru, nasekaného, 2 stroužky česneku, rozmělněné, 2 lžíce chilli omáčky, 3 šalotky, najemno nasekané, 1 lžíci tmavého třtinového cukru a 2 lžíce olivového oleje. Směs rozdělte na steaky, nechte chvíli marinovat a pak je opečte na grilovací pánvi doměkka.

Podávejte s libanonským chlebem, listy salátu, chilli papričkou a hummusem (dip z rozmixované měkké cizrny, česneku, kmínu a oleje), lehce zastříknuté olejem.