VEPŘOVÉ MASO MANGALICA

Exkluzivní nabídka vepřového masa z křížence maďarského plemene Mangalica a klasického českého divokého prasete v sobě propojuje to nejlepší z obou plemen. Mangalica se vyznačuje dlouhou vlnitou, někdy až kadeřavou srstí, která umožňuje pást se venku i v zimě a to i v hlubokých mrazech kolem -25°C. Tím prasata dosahují přirozeného přírůstku sádla s obsahem tzv. zdravého cholesterolu. Maso je zároveň velmi chutné pro svou šťavnatost jemnou konzistenci. Vyhledávají ho tedy jak labužníci, tak příznivci zdravé stravy.

EKOFARMA

PETROVICE

bio chov skotu HIGHLAND

NAŠE NABÍDKA VEPŘOVÝCH PRODUKTŮ


PRASE CELÉ NEBO PŮLKY

Pečené hovězí žebro s hořčicí a křenem je lahůdka k pohledání. Můžete také potřít marinádou (domácí barbecue, propasírovaná pečená zelenina – mrkev, celer, cibule, červené víno, nebo teryiaki s česnekem). Tato část hovězího má vysoký podíl tuku.


VEPŘOVÁ KOTLETA S KOSTÍ

Nejnamáhanější část zadní kýty nemůže být nejkřehčí a nejměkčí. Ovšem dobře zralý spodní šál dokáže být také úžasným společníkem k hodování. Spodní šál má hrubší svalové vlákno, maso je libové a mírně drobivé, skvělé na ragú.


VEPŘOVÁ KRKOVICE S KOSTÍ

Je kus mezi předníma nohama. Hovězí hrudí můžete koupit buď s kostí, anebo vykostěné. Obsahuje hodně vaziva a tuku, výborně se proto hodí k vaření, protože při tomto způsobu tepelné úpravy zůstane maso pěkně šťavnaté.


VEPŘOVÁ KÝTA

Plec je výborná na pečení vcelku, na guláš a perkelt, pokud ji pokrájíte na plátky, velmi dobře se hodí na španělské ptáčky. Vynikající maso na ragú.


VEPŘOVÁ PANENKA (SVÍČKOVÁ)

Úžasně jemný kus, který se odděluje od přední plece. Za své jméno vděčí podobnosti s pravou svíčkovou. Tento výjimečně lahodný kousek má delší vlákna, s dalším podobným kouskem (válečkem) se ale porovnat nedá. Tenhle kousek je o dost křehčí a měkčí než váleček.


VEPŘOVÁ PLEC

Plec loupaná je protkána silnou šlachou, která ale kuchyňskou úpravou dokonale změkne (podobně jako šlachy kližky). Skvěle se hodí na marinovanou pečeni a různé druhy guláše. Díky šťavnatému masu s dlouhým vláknem je tato část také výborná jako mleté.


VEPŘOVÁ ŽEBRA

Kližka je libové maso prorostlé šlachami. Pokud znáte lepší kousek do guláše, sem s ním, chutnější než kližka ale stejně nebude.

OBJEDNÁVKA MASA

Pro objednání masa nás prosím kontaktujte telefonicky nebo nám zanechte vzkaz a my Vám připravíme a doručíme maso dle Vašich požadavků.

Telefon: 220 560 686

Mobil: 735 547 974

Email: info@ekofarmapetrovice.cz