BIO Jehněčí maso
Na naší farmě se zaměřujeme na EKO chov masného plemene Suffolk.
Toto plemeno bylo vyšlechtěno v 19. století v Anglii. Ovečky jsou výborně osvalené s nízkým obsahem tuku v mase a mají typické, nepřehlédnutelné zbarvení – hlavu, končetiny a paznehty černé, na těle pak vlnu bílé nebo mírně nažloutlé barvy.
BIO jehněčí půlka s kostí
Omlouváme se, bližší popis produktu se připravuje
169 Kč/kg
BIO jehněčí kolena s kostí
Jehněčí kýta patří k nejcennějším částem jatečně opracovaného trupu. Nejčastěji používáme kýtu k pečení, smažení, grilování. Plátky z kýty jsou ideální kromě pečení také na smažení či grilování. Nejčastěji používáme kýtu k pečení.
179 Kč/kg
BIO jehněčí hřbet s kostí
Jehněčí hřbet se peče většinou celý. Můžete jej také připravit grilováním na roštu. Kotlety z hřbetu ladí s česnekem a rozmarýnem, zázvorem, s divokým kořením či s červeným vínem. Maso je dobré nejdříve odblanit a pak jej nakládat do různých druhů marinád.
239 Kč/kg
BIO jehněčí plec s kostí
Jehněčí plec se používá k pečení, váha s kostí je asi 1,5 kg. Maso z plecka (vykostěné) se může vařit nebo dusit. Vykostěné plecko můžeme také svinout, motouzem ovázat a péci na česneku jako kýtu. Dále je vhodné k přípravě perkeltu, ragú, rizota, pilafu apod.
219 Kč/kg
BIO jehněčí žebra s kostí
Jehněčí hrudí se upravuje podobně jako krk, žebra jsou také výborná naložená a grilovaná. Hrudí, částečně vykostěné, můžeme nadívat různými druhy dobře připravených nádivek.
179 Kč/kg
BIO jehněčí kýta s kostí
Omlouváme se, specifikace produktu se připravuje.
229 Kč/kg
BIO jehněčí krk s kostí
Jehněčí krk se upravuje vařením (zejména na guláš, perkelt) nebo se z něj připraví sekaná, ragú, čevabčiči. Maso z krku nejdříve okrájíme a pak jej využijeme k různým variacím.
209 Kč/kg
OBJEDNÁVKA MASA
Kontakt
Jiří Doležel
sportwest@seznam.cz
725 343 251
Kde najdete naší
EkoFarmu
Petrovice 1
373 12 Mladošovice
Výdejní místo + rozvoz po Praze
Petrovice 1
373 12 Mladošovice
Máte zájem o naše produkty?
Kontaktujte nás telefonem nebo emailem, případně nám nechte vzkaz a my se Vám ozveme.
JEHNĚČÍ MASO
Maso má červenou až tmavočervenou barvu. Vyznačuje se vysokou biologickou hodnotou pro vysoký obsah draslíku, sodíku a železa. Biologická hodnota jehněčího masa: maso z mláďat ovcí ve věku do 6 měsíců. Je to maso velmi kvalitní a zdravé, protože jsou tato zvířata živena mateřským mlékem a na čerstvé pastvě. Jehněčí maso je charakteristické lehkou stravitelností, příznivým podílem tuku a bílkovin, nižším obsahem energie a cholesterolu. Má 17,2 g bílkovin ve 100 g masa a jen 13 g tuku.
