BIO Jehněčí maso

Na naší farmě se zaměřujeme na EKO chov masného plemene Suffolk.

Toto plemeno bylo vyšlechtěno v 19. století v Anglii. Ovečky jsou výborně osvalené s nízkým obsahem tuku v mase a mají typické, nepřehlédnutelné zbarvení – hlavu, končetiny a paznehty černé, na těle pak vlnu bílé nebo mírně nažloutlé barvy.

BIO jehněčí půlka

Omlouváme se, bližší popis produktu se připravuje

129 Kč/kg

BIO jehněčí kýta bez kosti

Jehněčí kýta patří k nejcennějším částem jatečně opracovaného trupu. Nejčastěji používáme kýtu k pečení, smažení, grilování. Plátky z kýty jsou ideální kromě pečení také na smažení či grilování. Nejčastěji používáme kýtu k pečení.

259 Kč/kg

BIO jehněčí hřbet s kostí

Jehněčí hřbet se peče většinou celý. Můžete jej také připravit grilováním na roštu. Kotlety z hřbetu ladí s česnekem a rozmarýnem, zázvorem, s divokým kořením či s červeným vínem. Maso je dobré nejdříve odblanit a pak jej nakládat do různých druhů marinád.

229 Kč/kg

BIO jehněčí plec bez kosti

Jehněčí plec se používá k pečení, váha s kostí je asi 1,5 kg. Maso z plecka (vykostěné) se může vařit nebo dusit. Vykostěné plecko můžeme také svinout, motouzem ovázat a péci na česneku jako kýtu. Dále je vhodné k přípravě perkeltu, ragú, rizota, pilafu apod.

239 Kč/kg

BIO jehněčí žebra

Jehněčí hrudí se upravuje podobně jako krk, žebra jsou také výborná naložená a grilovaná. Hrudí, částečně vykostěné, můžeme nadívat různými druhy dobře připravených nádivek.

139 Kč/kg

BIO jehněčí kolínko

Omlouváme se, specifikace produktu se připravuje.

159 Kč/kg

BIO jehněčí krk s kostí

Jehněčí krk se upravuje vařením (zejména na guláš, perkelt) nebo se z něj připraví sekaná, ragú, čevabčiči. Maso z krku nejdříve okrájíme a pak jej využijeme k různým variacím.

199 Kč/kg

OBJEDNÁVKA MASA

Kontakt

Jiří Doležel

info@ekofarmapetrovice.cz

725 343 251

 

Kde najdete naší

EkoFarmu

Petrovice 1

373 12 Mladošovice

Výdejní místo v Praze

U Ladronky 614/16

169 00 Praha 6

Máte zájem o naše produkty?

Kontaktujte nás telefonem nebo emailem, případně nám nechte vzkaz a my se Vám ozveme.

11 + 6 =

JEHNĚČÍ MASO

Maso má červenou až tmavočervenou barvu. Vyznačuje se vysokou biologickou hodnotou pro vysoký obsah draslíku, sodíku a železa. Biologická hodnota jehněčího masa: maso z mláďat ovcí ve věku do 6 měsíců. Je to maso velmi kvalitní a zdravé, protože jsou tato zvířata živena mateřským mlékem a na čerstvé pastvě. Jehněčí maso je charakteristické lehkou stravitelností, příznivým podílem tuku a bílkovin, nižším obsahem energie a cholesterolu. Má 17,2 g bílkovin ve 100 g masa a jen 13 g tuku.